Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser
 

 

Læderbælter

Lækre læderbælter er sagen i garderobeskabet, og et enkelt gør det ikke. Der skal flere forskellige bredder og farver til. På den måde får bukserne med- og modspil.

Man siger, at kvinder i højere grad bruger læder bælter for deres dekorative skyld, mens mændene i højere grad bruger dem for den praktiske årsag, men det er (selvfølgelig) ikke en fastslået kendsgerning.

Markedet for læderbælter er efterhånden ganske stort. Alle de førende modehuse laver forskellige kollektioner fra rå over elegante til fantasifulde, flippede og skøre læder bælter. Man kan næsten ikke forestille sig et bælte, som ikke er produceret. Alligevel kommer der hele tiden nye typer i butikkerne.

Skifter med moden

Bælter har været en del af den mandlige og kvindelige beklædning siden bronzealderen, og ligesom i dag har formålet ikke alene været praktisk (at holde bukserne oppe), men lige så meget dekorativt: for at gøre indtryk og vække opmærksomhed.
I moderne tid begyndte læderbælter for alvor at være en del af beklædningen i 1920erne, specielt for mænds vedkommende.

Årsagen var den simple, at bukselinningen ikke længere var oppe over navlen, men nede på et mere naturligt niveau, som altså nødvendiggjorde bælter.Siden er linningen røget endnu længere ned. I dag er det ikke ualmindeligt at se unge fyre gå omkring med bukserne godt nede omkring hofterne (det, amerikanerne kalder ”sagging”), så man kan se mærket på deres underbukser. Denne tøjstil, der er inspireret af indsatte i amerikanske fængsler, forsynes med et godt strammet læder bælte.
 

 


 

Bælter:

Mærkebælte:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600