Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

Jubilæumsgaver

Ti, tyve eller fyrre år i samme virksomhed? I Danmark er der en lang tradition for at give jubilæumsgaver, når en trofast medarbejder runder et skarpt hjørne som ansat i virksomheden. Ligesom virksomhedsgaver i almindelighed skaber jubilæumsgaver større arbejdsglæde hos den enkelte. Den pågældende medarbejder føler sig anerkendt, og anerkendelsen smitter af på de øvrige medarbejdere.

Hvis en virksomhed ikke har tradition for bestemte jubilæumsgaver, bør firmaet tænke sig godt om. Hvis gaven ikke glæder og ikke udviser den korrekte anerkendelse, vil kollegaerne ofte støtte op om jubilaren imod ledelsen, og gaven kan dermed risikere at få den stik modsatte effekt.

Læs også SKATs regler om jubilæumsgaver og gratialer.

jubilæumsgaver

De uskrevne traditioner

Der hersker flere uskrevne traditioner omkring jubilæumsgaver. I Danmark uddeler Dronning Magrethe personligt nåle og medaljer til offentligt ansatte efter "lang og tro tjeneste". Det vigtigste i forhold til jubilæumsgaver er, at gaven først og fremmest skal være personlig. Det betyder, at jubilarens navn ofte bliver indgraveret i gaven.Typiske jubilæumsgaver

Ud over dronningens medaljer findes der flere typiske jubilæumsgaver i private firmaer. Har firmaet ikke egne traditioner for en speciel gave, går man sjældent galt i byen med de traditionalle gaver. Husk indgravering. For eksempel:

1. Værdifulde ure - for eksempel Omega Speedmaster eller Cartier ure

2. Specielle fyldepenne - for eksempel mont blanc fyldepen

3. Krus, fade eller pokaler

4. Lysestager

5. Bestik - for eksempel guldbestik eller mærker som for eksempel Georg Jensen bestik. 

 
 

Mærkedage:

Andet: