Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:

Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Økologisk kosmetik

Almindelige kosmetiske produkter er skabt for at gøre os skønnere. Alligevel er de fyldt med mærkelige, syntetiske materialer, som vi ikke kan forholde os til. Derfor vælger stadig flere at gå over til økologisk kosmetik, hvor alle ingredienser er naturlige og økologiske. Det er nemlig ikke lige meget, hvad vi smører huden ind i. Betegnelsen ”økologisk kosmetik” eller organisk kosmetik bruges oftest om produkter, der indeholder naturlige ingredienser (derfor kaldes de lige så ofte naturkosmetik), som for eksempel ekstrakter og olier fra planter.

økologisk / organisk kosmetik

Markedet er stort

Markedet for økologisk kosmetik er de seneste år vokset markant, men det er et stort og broget produktsortiment, da der ikke findes nogen officielt definition på, hvad betegnelsen dækker – modsat økologiske fødevarer, hvor der er nogle helt specifikke krav og regler. Reguleringen af økologisk kosmetik sker kun gennem kosmetikbekendtgørelsens regler. Derfor kan man ikke være sikker på, hvor stor en del af de anvendte materialer, der rent faktisk er økologiske.

Der er utallige varianter af økologisk kosmetik, som efterhånden kan købes i ganske mange forretninger, selv supermarkeder. Der er kosmetik til ansigtet, til hænderne og kroppen. Derudover findes en række forskellige duft- og plantevarianter. Meget af den økologiske kosmetik, du finder i supermarkeder, har faktisk intet med dette at gøre, siger de oprindelige økologiske producenter, så det gælder om se sig for.Før apotekernes og skønhedssalonernes tid havde man kun det, vi i dag kalder økologisk kosmetik, der blev fremstillet af kloge, urtekyndige mænd og koner. Deres erfaringer gik i arv fra generation til generation, og det er faktisk de samme opskrifter, mange benytter i dag.

Moderne laboratorier kan i dag analysere planternes indholdsstoffer og konstatere, at de kloge koner
nok alligevel vidste, hvad de stod og rørte sammen. Når de fx anvendte røllike mod bumser og hudorme, kamille mod rød hud, enebær mod muskelsmerter kan vi i dag se, at disse stoffer rent faktisk virker, så hvorfor bruge syntetiske materialer?

I modsætning til økologisk kosmetik fremstilles almindelig kosmetik typisk syntetisk på store fabrikker, der i høj grad er medvirkende til at forrykke den økologiske balance. Samtidig lider flere og flere af allergier og eksemer, hvoraf en hel del hormonforstyrrende tilsætningsstoffer stammer fra medicin, kosmetik og toiletprodukter. Du kan læse mere om kosmetik og allergi hos Videncenter for allergi
 

 


 

Kosmetik:

Hudpleje:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600