cohiba cigar
Smagen af en Cohiba cigar er noget ud over det sædvanlige.
En cigar består som bekendt af tæt rullet bundter
af tørret og fermenteret tobak. Man sætter
ild i den ene ende, og suger i den anden, så røgen
kommer ind i rygerens mund. Denne beskrivelse blev af de
indfødte kaldet for Cohiba. Siden blev det navnet
på det stolte cubanske cigarmærke, som går
for at være et af verdens bedste.
Siglo-serierne

De første kommercielle udgaver af den
meget efterspurgte Cohiba cigar var ”Lancero”,
”Corona Especial” og ”Panetela”,
som senere (i 1989) blev efterfulgt af ”Esplendio”,
”Robusto” og ”Exquisito”. I 1992
opstod ”Siglo-serierne” (siglo betyder århundrede)
til minde om 500-året for Columbus' opdagelse af Caribien.
Cubanerne har aldrig slækket på
kvaliteten af cohibaen, selv om produktionen er gået
gevaldigt i vejret. Kun de bedste råvarer benyttes
i produktionen af den eksklusive Cohiba cigar. Tobakken
udvælges fra de ypperste marker i San Luis og San
Juan y Martinez zonerne på Cuba. Oprindeligt blev
en Cohiba cigar rullet på El Laguito-fabriken uden
for Havana. Men senere blev produktionen udviddet til flere
andre fabrikker på øen.
I midten af 1990erne eksploderede interessen
for cigarer. Og i den forbindelse gik der kult i at kunne
trække en Cohiba cigar frem efter middagen og synke
ned i de tunge lædermøbler i herreværelset.
Kvinderne har også fået øje på
den store nydelse, som er forbundet med en god cubaner.
På grund af den meget store efterspørgsel
af cigarer i 1990erne, måtte mange opgive glæden
at ryge en Cohiba cigar. Enten fordi de ikke havde råd,
eller fordi Cohibaen simpelthen ikke kunne skaffes. For
andre aftog trenden og nyhedsværdien. I 2005 var cigarpriserne
faldet til et fornuftigt niveau, og i dag er det ikke længere
svært at skaffe en Cohiba.