Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

cigar humidor / humidors

Hvis du leder efter en gave til rygeren, der har alt, så prøv med en humidor. Der er tale om en eksklusiv cigarkasse, der let kan gøre cigar-feinsmeckeren glad. Ofte er en humidor fremstillet i smukt og elegant kirsebærtræ. Derudover findes der modeller, der er installeret med en luftfugtighedsmåler, der kan afsløre, om luften er gavnlig eller skadelig for cigarerne.

Den typiske humidor har plads til et sted mellem 12 og 36 cigarer. Humidors er ofte udført i et klassisk og tidløst design, fordi selve cigarrygningen er en gammel tradition, der kalder på særlige ritualer. Prisen varierer fra kr. 200-500,- og de fås ofte i vin- eller gaveforretninger.

humidor

Gaven til kenderen

Og der er faktisk mange ting at tage hensyn til, hvis man vil have cigarerne til at bevare smagen. Kendere oplyser simpelthen, at man er nødt til at have en humidor til sine cigarer. Det er efter sigende den eneste måde, cigarerne holder sig på. Temperaturen skal nemlig ikke meget over eller under 21 celsius grader, ellers bliver den tør. Man dog godt tage en tør cigar og lægge forsigtigt i en humidor, da den så vil genvinde sin fugtighed gradvist.

Der er altså nogle helt bestemte krav til humidors. De skal f.eks. have et laminat af cedertræ på indersiden. Helst spansk cedertræ, da denne træsort er god til at ”holde på fugten” – på en stabil måde. Derudover afgiver denne type træ stort set ikke nogen aroma. Dette gør, at cigaren bevarer sin egen aroma uden at tage mærke af trækassen. Endelig yder en humidor beskyttelse mod tobaksbiller.Der findes humidors af amerikansk træ, men disse skulle efter sigende være slemme til at afgive aroma til cigaren.

Mange forhandlere af cigarer er desværre ikke bevidste om, hvor vigtigt det er at opbevare cigaren i en humidor. Resultatet er, at man ofte får en tør og uinteressant cigar, når man f.eks. køber den i en kiosk eller på en benzintank.

 

 

Mad:

Drikke:

Rygning:

Shopping Image Banner 120 x 600