Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Portvin

En god flaske portvin er aldrig af vejen. Men der er selvfølgelig en massiv forskel på den jævne flaske, man finder i Netto og så f.eks. en Feist, Colheita fra 1957. Sidstnævnte er med sine 50 år på bagen en oplagt gave til fødselaren, der har rundet et halvt århundrede. Men det skal straks tilføjes, at flasken koster ca. kr. 1550,- så det er værd at have med i overvejelserne!

Ellers er portvin en spirituøs likør, der elskes af mange og nydes af de fleste. Hvis man køber en billig og ung flaske, kan der være tale om et blandingsprodukt. Producenterne hælder altså flere forskellige slags portvin sammen og sælger det under en fælles etikette. Men går man et trin højere op, ser det hele anderledes ud.

portvin fra 1957

Hold øje med vintage

Hvis man f.eks. tager turen forbi den lokale tobaks- og vinhandler kan man forsøge at danne sig et indtryk. Der er i hvert fald rigeligt at vælge mellem. Og med sin karakteristiske dybe og søde smag er portvin en favorit for mange. Et trick er at holde øje med betegnelsen ”vintage”, der betyder en portvin af særlig god årgang. De er i reglen lidt dyrene end andre portvine.

En flaske portvin har den fordel (frem for en almindelig flaske rødvin) at den kan holde sig et stykke tid efter åbning. Portvine er stort set altid forsynet med en let aftagelig korkprop, som kan holde flasken lufttæt efter åbning. Når portvinen ikke kommer i kontakt med for megen ilt, bliver den heller ikke dårlig.En klar anbefaling fra mange portvins-entusiaster er at lave kastanjer i ovnen. Man lægger kastanjerne i et tykt lag groft salt, og når de lune og smagfulde kastanjer er færdige kan man med fordel nyde et glas portvin til. En oplagt idé til en romantisk aften med stearinlys osv.

Portvinen har en lang og fornem historie i de danske hjem. Men nye generationer af danskere tager rask væk drikken til sig. Og det beviser, at portvin ikke er forbeholdt de tidligere generationer, men er ligeså populær og aktuel i dag som nogensinde før.

 

 

Mad:

Drikke:

Rygning:

Shopping Image Banner 120 x 600