Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:

Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Blu Ray medier

Kan du huske, dengang der fandtes to formater til videoafspilning? Engang, før internet og DVD’er blev hverdagskost blev der faktisk udkæmpet et drabeligt slag om markedsandele for de to medieformater BETA MAX og VHS. Som bekendt gik VHS ud af dysten med sejren – præmien blev et verdensomspændende videoformat, der i løbet af få år udkonkurrerede BETA MAX totalt.

I dag udkæmpes en lignende kamp. Nu hedder de stridende parter DVD HD og Blu Ray medier. Blu Ray medier er et lagringsformat, der kan rumme op til 50 gigabyte, hvilket er nærmest absurd meget – set i 2007. Vilkårene kan meget vel ændre sig i løbet af de næste få år.

Formindsket format

Prisen på et Blu Ray medie er omkring 125 kr. for en enkeltlagringsversion, der kan rumme op til 25 gigabyte. De er dog endnu kun tilgængelige fra udenlandske netforretninger, men det kan meget vel være et spørgsmål om tid, før de introduceres på det danske marked i fuld skala.

Det er altid en stor diskussion, hvor meget man bør kunne lagre på sin hard disc. Faktum er, at formaterne bliver mindre og mindre, med plads til mere og mere. År for år introduceres nye og spændende løsninger på lagrings-problematikken og Blu Ray medier er et spændende løsningsforslag.Det er SONY, der står bag de CD lignende produkter. Foreløbig kan de kun ”skrives” på én gang, men SONY meddeler at en ”rewriteable” udgave er på vej. Med denne vil Blu Ray medier kunne gøre det ud for de fleste hard diske, der i dag tjener til back up af store projekter.

Den gode nyhed er, at hvis Blu Ray systemet slår igennem, vil det medføre en væsentlig forbedring i f.eks. afviklingen af spillefilm, fordi den megen plads vil gøre det muligt for filmproducenterne at lægge filmen i en meget flot kvalitet. Det vil mange sikkert hilse velkomment! Men indtil videre kan det dog anbefales at slå koldt vand i blodet og følge slaget om formaterne lidt på afstand – Blu Ray medier er endnu et kostbart alternativ til en DVD. Men det kan meget vel ændre sig.
 

 


 

Gadgets:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600