Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Dameparfume

Feminin, opsigtsvækkende og elegant. Dameparfume skal helst få folk til at vende sig om på gaden.

Blandt de bedst sælgende dameparfumer er:

Chanel N°5. Denne klassiske duft har betaget mange af verdenshistoriens store kvinder. Lige fra Marilyn Monroe til Nicole Kidman. Duften har noter af ylang-ylang, jasmin og sandeltræ.

Eternity, Calvin Klein. Parfumen er inspireret af idealet om evig kærlighed "As long as intimacy goes on, so will Eternity", sagde Calvin Klein om denne tidløse dameparfume, der er bygget op af fresier, mandarin og patchouli.

>> Find et stort udvalg af dameparfumer her

Classique, Jean Paul Gaultier, der indeholder vanilje, rosen essens og orkide. Med denne duft er man garanteret opmærksomhed.

Light Blue, Dolce & Gabbana. Duften er glad og legende med notar af citron, æble, musk og jasmin.

dameparfume

Fra blomster til cedertræ

De fleste parfumeproducenter holder opskriften hemmelig, men det ville nok ikke gøre nogen forskel, hvis den blev offentliggjort, fordi parfumefremstilling er en meget kompliceret kemisk proces. Til gengæld er der nogle mennesker, der kan dufte de forskellige komponenter fra hinanden på samme måde som andre smager vin. For os andre dødelige inddeler man parfumen i noter og familiegrupper:

Parfume inddeles i fem forskellige kategorier:

1. Floral, blomsternoter.

2. Oriental, er kendetegnet ved at være meget krydret.

3. Woody, er træsorter eks. Ceder- og sandeltræ

4. Fresh, en ren, oceanisk duft eller duftnoter med citrus eller grøn te.

5. Fougère, der er en kategori, der indeholder duftstoffer fra samtlige af de fire andre kategorierParfume kommer af det latinske ord ’Per fume’ der betyder gennem røg og parfume kan spores tilbage til det gamle Egypten. Den ældste dameparfume, som stadig kan fås i dag, er britiske Penhaligon’s ’Hammam Bouquet’ fra 1872. Parfumen er en blanding af lavendel, musk, jasmin og cedertræ.

Det er også blevet populært blandt kendisser, at få fremstillet en parfume i eget navn. Her har celebriteter som Elizabeth Taylor, Beyoncé Knowles og Miss Piggy sat navn til en række parfumer.

Hvis man vil passe godt på sin dameparfume, skal man stille den i køleskabet, for duften holder bedst, hvis den opbevares ved 3-7 grader.

>> Find et stort udvalg af dameparfumer her
 

 


 

Parfume:

Mærkedufte:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600