Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Guldsmykker

Guld er det smykkemetal, der er allermest efterspurgt. I dag fås guldsmykker i alverdens varianter, ikke kun fingerringe, manchetknapper og halskæder, men også piercingringe laves i guld.

Guldsmeden designer smykket og kan lave individuelle guldsmykker, der passer til netop dig. I dag er der dog ikke mange guldsmede tilbage, til gengæld bliver guldsmykker fremstillet, så mange kan få glæde af samme form og design. Guldsmykker til kvinder er ofte yndefulde og fine, mens guldsmykker til mænd er mere rå og robuste i designet.

guldsmykker

Fire forskellige typer guld

Guld symboliserer evigt troskab, så hvis man vil vise sin kæreste, hvor meget man elsker hende eller ham, er et guldsmykke den rette gave. Det er også derfor at vielsesringe som oftest er lavet af guld.

Guldsmykker laves i fire forskellige typer guld:
Guld, der er i sin reneste form meget blødt og bliver derfor oftest blandet med andre ædelmetaller.

Renheden bliver målt i karat, som angives med bogstavet K. 99,9 procent rent guld er 24K, mens 22K indeholder 91,6 procent guld og 8,4 procent sølv og kobber.

Hvidguld er guld legeret med en lys type metal, som for eksempel nikkel, sølv eller palladium. Nogle er overfølsomme overfor nikkel og derfor er det altid en god ide, at høre guldsmeden om der er nikkel i hvidguldet.

Rødguld er guld, som er legeret med kobber, der har en rødlig farve. Jo mere Kobber, der tilføjes, des mere rødt bliver guldet, men samtidig falder karaten.

Sort guld er en meget hård type guld, som er så hård at det er de færreste guldsmede der kan forme det. Man ilter (oxiderer) guldet og tilfører krom eller kobolt.Guld er et ædelmetal og kaldes metallernes konge. Det latinske navn er Aurum og guld bliver udvundet i blandt andet Sydafrika, USA, Canada og Australien.

Man skal holde sine guldsmykker væk fra klor, fluor, kongevand og cyanid, for disse stoffer kan opløse metallet. 


 

 


 

Smykker:

Mærker:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600