Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Herresmykker

Råstyrke og holdbarhed er grundelementerne i det maskuline smykkeunivers – i årtusinder har herresmykker signaleret magt og velstand, og i dag har langt de fleste store modehuse deres egen kollektion af herresmykker.

Modsat smykker til kvinder, der ofte er fine og porøse, skal herresmykker være rå og robuste og kunne holde til lidt af hvert. Armbånd, fingerringe, halskæder, manchetknapper og ure er eksempler på typiske herresmykker.

herresmykker

Fodboldstjerne som stilikon

Herresmykker laves i de fleste ædelmetaller: platin, titanium, guld, sølv, stål og sågar diamant. Metallet er gerne kombineret med læder, ben og træ, og i mindre grad ædelstene. Der er dog undtagelser: Den engelske, "metroseksuelle" fodboldstjerne David Beckham blev set med et par diamantøreringe, der med sikkerhed ikke har været helt billige, og herefter blev det utrolig populært blandt unge drenge at få lavet hul i ørene, så de kunne ligne deres idol. Blandt rap og hip hop stjerner er det også populært at have så mange diamanter (kaldet bling bling)på som muligt, fordi det signalerer rigdom.

Mennesket har i flere tusinde år båret smykker og smykket har altid signaleret magt og velstand. I det gamle rom kunne man for eksempel se soldaternes rang på, hvor mange ringe de bar. Men med tiden gled herresmykker lidt i glemmebogen.I 1800 og 1900-tallet var det et tegn på, at man havde mange penge, når mændene købte smykker til deres kvinder, mens de selv ikke bar smykker. Et eksempel er vielsesringen: I 1920’erne bar 15 procent af de gifte mænd i USA en vielsesring, mens antallet i 1940 lå på 85 procent, og i dag har langt størstedelen af de gifte mænd en ring på fingeren.

Det at mandlige idoler og rollemodeller er begyndt atter at bruge smykker, betyder, at unge mænd i stigende grad efterspørger herresmykker, og smykkevirksomhederne er efterhånden også begyndt at efterkomme mændenes krav. Blandt store internationale modehuse, der er begyndt at kreere herresmykker er Gucci, Burberry og Dolce Gabbana, og mange andre mærker er begyndt at fremstille smykker til mænd blandt andet Dyrberg Kern, Juicy Couture og Pilgrim. 


 

 


 

Smykker:

Mærker:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600