Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

aalto vase

Det hører til undtagelsen, at der ikke er en Aalto vase på gavebordet, når brudeparret tager fat om de mange pakker. Vasens asymmetriske  form, dens bølgende bevægelser og selvfølgelige elegance har gjort den til et gavehit. Original, enkel og æstetisk sofistikerede er nogle af de øvrige tillægsord, der ofte sættes på en Aalto vase.
De fleste blomster gør sig godt i en Aalto vase, der også er kendt som Savoy Vasen. Verden over er vasen kendt for sin smukke, organiske form i enten farvet eller klart glas. Den er om noget ikonet på finsk design, skabt af arkitekten Alvar Aalto og hans kone Aino Marsio.

>> Aalto vaser kan købes her

det finske landskabs myriader

Aalto vaser

Der er snart ikke en størrelse og en farve, som Aalto vasen ikke er lavet i, og den fortsætter med at være populær her i det 21. århundrede. Vaserne produceres stadig af glasværket Iittala i Finland. Mange har peget på, at Aalto vasen bringer mindelser om det finske landskabs myriader af søer, og det er i den forbindelse sigende, at ”Aalto” betyder ”bølger” på finsk, så manden har givet sit navn en dybere mening med vasen.

Det kan umiddelbart være svært at forstå, men inspirationen til Aalto vasen kommer efter sigende fra den traditionelle same-dragt Eskimåkvinnans skinnbyxa (der betyder noget a la ”kvindelige eskimo-læderbukser”), men det skyldes blandt andet måden stoffet foldede sig om disse arktiske kvinder. Oprindeligt blev Aalto Vasen skabt til en designkonkurrence for Karhula-littala glasværk i 1936. Og vi behøver næppe nævne, at vasen vandt konkurrencen – alt andet ville være mærkeligt.

>> Aalto vaser kan købes herOphavsmanden, Alvar Aalto, er ikke alene kendt for Aalto vasen, men for et bredt spektrum af arkitektur og møbeldesign. Hans modernistiske og funktionelle ideer har bredt sig ud over Europa - ikke mindst Skandinavien, og han regnes i dag som en af de vigtigste moderne arkitekter fra Norden. Lamper, stole, skamler, glas og bygninger bærer præg af hans umiskendelige talent for form og funktion.

>> Aalto vaser kan købes her 

 

Stuen:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600


Se også:
Aalto Homepage

Her kan du købe:

Illums Bolighus
Amagertorv 10
1160 København K

Magasin
Kongens Nytorv 13
1095 København K