Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Arne Jacobsen lamper

Ekstremt produktiv og særdeles aktiv. Sådan kan man beskrive Arne Jacobsen. Den danske arkitekt og formgiver er en af de mest fremtrædende skikkelser indenfor dansk arkitektur i det 20. århundrede. Hans karriere varede næsten halvtreds år, og han skabte unikke værker inden for alle former for bygninger, offentlige såvel som etagebyggeri, erhvervsbyggeri og meget andet, blandt andet de berømte AJ lamper. Også have- og landskabs kunst nåede Arne Jabobsen at snuse til.

Suveræn formgiver

At han samtidig var en suveræn formgiver indenfor industrielt design, det kan der ikke herske tvivl om. I dag er han ikke mindst kendt for de berømte Arne Jakobsen lamper. Disse findes i en lang række unikke variationer, og en AJ lampe er i dag et meget eftertragtet samleobjekt.

Arne Jacobsen har skabt omkring 300 projekter alt iberegnet, men AJ lamperne hører absolut til blandt de mest kendte formgivningsobjekter.

I løbet af sin karriere nåede Jacobsen således at skabe værker med en enorm bredde. Indenfor arkitektur blev han det danske talerør for den såkaldt organiske arkitektur. Han var navnlig inspireret af amerikanske forbilleder, men gav sine værker sit helt eget præg. Også Arne Jacobsen lamperne er så unikke i design og udførelse, at de dårligt kan sammenlignes med udenlandske forbilleder. I dag er Arne Jacobsen nemlig selv et forbillede.Udover AJ lamper er Jacobsen ekstremt kendt for ”Myren”, der er en spisestol i træ og metal. Den er i dag kopieret og efterlignet i en sjælden grad, men originalen har ingen kunnet gøre efter. Ligesom lamperne er Myren i dag et eftertragtet samleobjekt. Den produceres stadig – og den er ikke billig at købe.

Det gælder også Arne Jacobsen lamper. Men har man først forelsket sig i en model, kan det være svært at lade være med at købe den. Prøv at finde den brugt, hvis nyprisen virker for dyr. Det kan rent faktisk lade sig gøre. Og der findes mange velholdte eksemplarer derude. 

 

Stuen:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600