Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

cocoon vase

Uanset hvor du stiller en Cocoon vase – på kommoden, skænken eller i vindueskarmen – vækker den glæde. Cocoon betyder puppe, og vasen er netop opstået efter puppens princip: at lade glasset udfolde sig på egne præmisser. Designeren Peter Svarrer har i et interview fortalt om formgivningen af den populære Cocoon vase:

”Glasmageren puster i jernpiben, og en glødende kugleform opstår. Han lader glasset løbe fra, og en dråbeform bliver dannet. Dét er at lade glassets natur arbejde for sig. Med andre ord kunne man sige, at glasset har spundet sig selv fra piben. Deraf navnet Cocoon”, siger altså Peter Svarrer. Den blødt rundede Cocoon vase er altså designet efter naturens egne organiske former.

>> Cocoon vasen kan købes her

nogle af Danmarks bedste glasdesignere

Cocoon Vase

Den smukke og organiske Cocoon vase fås i to størrelser (20,5 cm. og 26 cm.) og i henholdsvis klart, opalt, gråt og gyldent glas. Den grå og gyldne vase har et lag opalt glas på indersiden, hvilket skaber en smuk kontrast til det farvede glas.
Det er Holmegaard glasværk, som står bag produktionen af den populære Cocoon vase. Glasværket arbejder med nogle af Danmarks bedste glasdesignere, som eksperimenterer med teknik, form og materialer. Alt i alt resulterer det i unikt design, der rækker ind i fremtiden, som Peter Svarrers Cocoon vase er et godt eksempel på.

Sublim teknisk viden

Peter Svarrer er uddannet på Skolen for Brugskunst i 1981. Han har haft sit eget glaspusteri i næsten 20 år og fungeret som underviser på Danmarks Designskole og Kolding Kunsthåndværkerskole. I 1997 blev han tilknyttet Holmegaard, hvor han fik sit store gennembrud med den vældigt populære Cocoon vase. Lige siden har han været en højt skattet medarbejder på det gamle glasværk.

>> Cocoon vasen kan købes herHistorien om glasværket går helt tilbage til 1825, da Lensgreveinde Henriette Dannneskiold-Samsøe løftede arven efter sin mand og gik i gang med glasproduktionen. I begyndelsen fabrikerede værket kun grønne flasker, men Henriette ønskede også en produktion af drikkeglas i klart glas, og det kunne de bøhmiske medarbejdere fremstille. I løbet af 1900-tallet kommer kunstnerne ind i billedet for at designe og formgive Holmegaards glasvarer. Det blev begyndelsen på en lang og stolt tradition, som gør, at der den dag i dag er knyttet nogle af Danmarks bedste kunstnere til glasproduktionen på Holmegaard.

>> Cocoon vasen kan købes her 

 

Stuen:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600

Her kan du købe:


Illums Bolighus A/S
Amagertorv 10
DK-1160 København K

Magasin
Kongens Nytorv 13
1095 København K