Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Iittala – Finsk for feinschmeckere

Selv om den finske glasproducent efterhånden har mange år på bagen, så er deres glas- og porcelænsserier populære som aldrig før. Mange husker måske Iittala fra 1970’erne og de, der er vokset op med de farverige Kartio glasserier, ser Iittala som noget nostalgisk og noget helt specielt.

Iitala er nok mest kendt for Alto vasen, også kendt som Savoy-vasen fra 1936. Vasen er aldrig rigtig gået af mode – og det er da også svært ikke at holde af den smukke vase fyldt med farverige tulipaner. Giv vasen til en kvinde, der elsker blomster eller til en forretningsforbindelse: den smukke vase er en skulptur i sig selv og kan sagtens stå alene for eksempel på et kontor.

Glasdesign

Iittala er også kendt for serien af farvestrålende glasfugle af Oiva Toikka fra 1972, som selv med produktudvidelser i 2008 og 2010 stadig ikke har vundet bred appel i Danmark, og derfor bør kun gives i gave, hvis der står Birds fra Iittala på ønskesedlen.

Den berømte og anerkendte designer Alfredo Häberli gjorde med sin farverige og stribede Origo-serie Iittala mere berømt end nogensinde før. Serien består af kopper, tallerkener og skåle i enkle former og med meget farverige striber.

Iittala serien med Mummi troldene er ikke kun til børn – også mange voksne har forelsket sig i de skønne, grafiske glas og krus i Moonin serien - en god gaveide til den barnlige sjæl.Berømte designere

Iittala har gennem hele firmaets historie været kendt for samarbejder med spændende og anerkendte designere, såvel som nye spirende formgivere. Blandt de mest berømte kan nævnes designeren Aino Alto med Iittalas første succes: drikkeglasserien af samme navn fra 1932. Men også Kaj Franck bør nævnes – manden bag mange af Iittalas mest berømte serier og en af de største designere indenfor finsk design fra 1940-1980
 

Køkkengrej:

Mærkegrej:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600