Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

ph lamper / lampe


Poul Henningsen blev kendt for mange ting. Som ivrig kritiker af sin samtid, som forfatter til satiriske viser og meget andet. Men først og fremmest er han blevet kendt for sit design. Og allermest udbredt af alle hans kreationer er PH lamper.

Den klassiske og tidløse PH lampe har gennem de sidste årtier solgt forrygende. Den er blevet en rigtig mærkevare, som mange danskere ynder at hænge op i hjemmet. Til glæde for alle, og til misundelse for de fleste. Men lampen har faktisk også nået ud over grænserne. PH lamper er i dag en eksportvare, der sælger hvert år. Den er kendt som lampen, der satte Danmark på verdenskortet som designland.

Ph lampe - en statusvare

 

 

PH Lamper

At PH lamper er blevet kopieret rask væk giver næsten sig selv. Utallige variationer over den særlige PH lampe stil er set – og til en brøkdel af den pris, som en ægte PH lampe koster. Til gengæld er det sjældent, at kopierne nærmer sig originalen. Det er faktisk forbløffende let at kende forskel på en ægte PH lampe og en efterligning. Der er ganske enkelt klassen til forskel. Og prisen. For efterligninger kan altid fås billigt. Men den originale er ganske dyr. Af samme grund er en PH lampe i dag – som for 20 år siden – en statusvare. Den signalerer velstand og økonomisk overskud. Men også stilbevidsthed og ekstravagant smag. Den er ikke prangende, nærmest tværtimod. Men de enkle og rene linier kan pifte ethvert rum op. Og lyset, der udgår fra PH lamper er rent udsagt brillant.
En PH lampe taber ikke i værdi. Derfor er en anskaffelse lige så meget en investering, hvis man da passer godt på sine ting. Der er mange variationer af den originale lampe. Fælles for dem alle er, at de er udgået fra Poul Henningsens kreative fantasi. Manden, der i sin samtid mest var kendt som venstreorienteret revser af samfundet. Men som i dag er verdenskendt på sit enestående lampedesign. 

 

Stuen:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600

Her kan du købe:


Klassisk Moderne
Møbelkunst
Bredgade 3
1260 København K
Danmark

ILLUM
Østergade 52
1001 København K