Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

Wiinblad vase


Man er aldrig i tvivl, når man står foran en Wiinblad vase. En Wiinblad vase er, som alle produkter fra ophavsmanden, lidt af et eventyr. Ophavsmanden er selvfølgelig den navnkundige Bjørn Wiinblad (1918 – 2006), der ikke alene var en stor dansk keramiker, men også en maler i international klasse. Hans karakteristiske værker findes i millionvis, om det så er kopper, krus, tallerkner, plakater, malerier eller vaser. Selv frimærker blev designet af Bjørn Wiinblad, såvel til det danske postvæsen som til US Postal.

Glæden blomstrer alle vegne

Det er ikke svært at få øje på livsglæden i en Wiinblad vase, for glæden blomstrer alle vegne og var noget nær et ledemotiv for kunstneren, der gik under tilnavnet "Naturens muntre søn". Den første Wiinblad vase blev skabt i slutningen af 1940erne, da Bjørn Wiinblad blev tilknyttet Nymølle Fajancefabrik. Her skabte han sine karakteristiske, mangfoldige serier af platter, potter, tallerkner, vaser og meget andet.  Siden 1957 blev den stadig mere berømte Wiinblad vase produceret af det langt mere kendte keramiske værksted Rosenthal Porzellan.

Berømmelsen kom hurtigt og var ikke kun begrænset til Danmark. Man møder blandt andet Bjørn Wiinblads arbejder på Museum of Modern Art i New York, Victoria and Albert Museum i London og på Kunstindustrimuseet i København. Den grafisk-keramiske sammensmeltning er enestående.  Wiinblad lavede dog andet end platter og potter og vaser. Han udsmykkede amerikanske krydstogtsskibe og flere internationale stjernehoteller som Hilton i London  og D'Angleterre i København (rummet er dog nedlagt i dag).Bjørn Wiinblad var oprindelig udlært typograf, men fandt hurtigt ud af at det var kunstnervejen, der havde hans egentlige interesse. Han var lidt af en multikunstner, for der er ikke den ting han har koloreret og designet: tapeter, tekstiler, kunstner-poser og dåser, bronzeskulpturer, gobeliner, plakater, møbler, teaterdekorationer og kostumer, platter, potter, springvand, fliser, vaser, drikkeglas, stel og lysestager, illustreret 1001-nats eventyr, illustreret og endda skrevet børnebøger og meget andet. Hans opgaver har været utallige, og han fortsatte energisk helt frem til sin død i 2006. De seneste år har der været fornyet interesse for den elegante Wiinblad vase, ikke mindst unge har taget den farverige og fantasifulde keramik i brug.

  

 

Stuen:

 

Regler/info:

Shopping Image Banner 120 x 600

Her kan du købe:

Illums Bolighus
Amagertorv 10
1160 København K

Magasin
Kongens Nytorv 13
1095 København K