Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Badetøj

Ethvert modehus med respekt for sig selv laver badetøj i dag: Det gælder Hermes, Moschino, Stella MaCartney osv. osv. Blandt nutidens populære mærker af badetøj er Speedo, der laver sport badebukser og badedragter, Rosa Cha, der laver bittesmå bikinier som topmodellerne Giselle Bündschen og Naomi Campbell sværger til samt Hennes & Mauritz, der laver billigt badetøj til enhver smag.

I 1800 tallet kom det første badetøj til verden. For isæt kvindernes vedkommende var der reelt tale om en dragt, der gik fra top til tå, mens mænd iførte sig en stribet dragt med korte ben og ærmer.

Først i 1900-tallet forargede den australske, kvindelige elite-svømmer, Annette Kellermand, verden fordi hun deltog i en række konkurrencer med badetøj, der var ærmeløs. Hun blev siden meget populær og medvirkede i flere film.

badetøj

Bikini og kropsnært

I først i 1920’erne slog badedragten rigtigt igennem, og det kan man takke modeskabere som Coco Chanel og Jean Patou for. Deres designs var farverige og mønstrede, og siden da var alt badetøj og alle badedragter kropsnære og uden ærmer og med korte ben.

I 1940’erne blev badetøj introduceret til Miss America skønhedskonkurrencerne, og det satte for alvor skub i udviklingen. I 1947 blev bikinien introduceret af de førende modeskabere Louis Rénard og Jaques Heim, der kaldte klædningsstykket for Atome. Kort efter lanceringen sprang amerikanerne en atombombe i Stillehavet ved øen Bikini Atoll, og siden har beklædningsgenstanden gået under navnet Bikini. I Frankrig var bikinien meget populær og især efter 1956, hvor det franske sexsymbol Brigitte Bardot blev fotograferet i en ternet bikini med flæser. I katolske lande som Italien og Spanien var den forbudt, og i USA blev den først lovlig i 1965.I 1960’erne kom spandex’en, der revolutionerede badetøj-industrien. Vogue proklamerede, at den nye type stof var ’The closest thing to a second skin’.

I 1980 blev verdens første dyreste badedragt fremstillet, Den var sort og overstrøet med perler og diamanter og kostede cirka 80.000 kroner. En af de største og ældste virksomheder, der har haft størst betydning for udviklingen af badetøj, er Catalina. 


 

 

 

 

 


 

Tøj:

Mærketøj: