Gaveideer - SuperGaver.dk
supergaver supergaver Super Gaver Find gave Nyheder Kontakt Underholdning

Kategorier:


Beklædning
Personlig pleje Pynt Multimedia Hjemmet Oplevelser

 

 

Konfirmationskjoler

Udvalget af konfirmationskjoler er større end nogensinde, og den traditionelle kridhvide konfirmationskjole i satin, polyester eller chiffon er på vej ud til fordel for mange flere smarte modeller. Kort eller lang, pyntet eller enkel, traditionel eller utraditionel, hvid eller farvet. Alt er næsten tilladt i dag, selvom hvid som regel stadig er den gennemgående farve i konfirmationskjoler

Kjolen har stor betydning

Mange af de store mærker inden for brudekjoler laver i dag også konfirmationskjoler. Det danske firma Lucca satser for eksempel på det stilfulde og enkle look, imens mærker såsom Panayotis går mod det mere rå og frække snit. Også Lilly er hvert år på banen med smarte kjoler – her kan man for eksempel få ballerina-looket eller kjoler med masser af udstyr og perler.

Allerede da konfirmationen blev indført i Danmark i 1736 betød tøjet meget. Der var især krav til pigerne påklædning. Dengang skulle pigerne bære en kjole i hvid eller sort, og den skulle være enkel uden udsmykning. Desuden skulle halsen være tildækket. Ofte brugte kvinderne deres konfirmationskjoler længe efter selve ritualet, og især den sorte og højhalsede kjole blev brugt til festlige lejligheder livet igennem. Hvis man altså fortsat kunne passe den. Langt frem i 1900-årene var det også almindeligt, at drengene i forbindelse med konfirmationen fik deres første rigtige sæt tøj, dvs. bukser, vest og jakke.Selvom konfirmationstøjet i dag sjældent bliver brugt mere end en enkelt gang, er betydningen ikke blevet mindre igennem årene. I dag er det dog vigtigt, at man lytter til sine børn, når tøjet skal købes. Moden inden for konfirmationskjoler skifter så hurtigt, at det kun er de unge piger selv, der præcis ved, hvad de vil have.

  


 

 

 

 

 


 

Tøj:

Mærketøj: